Švajčiarsky bankový gigant prepustí tisíce informatikov

Ako informuje správa v švajčiarskych novinách “Tages-Anzeiger”, ktorá sa odvoláva na interné zdroje, najväčšia banka vo Švajčiarsku z dôvodu znižovania nákladov zruší až 2000 pracovných miest v informatickom oddelení.

Výdavky na túto oblasť by sa mali do roku 2015 skresať o tretinu na 2,35 mld. švajčiarskych frankov (1,94 mld. eur). V IT sekcii banky UBS v súčasnosti pracuje 8200 zamestnancov.

Prostredie nie je ľahké

Špekuluje sa, že CEO banky, Sergio Ermotti (na snímke nižšie) by okrem IT mohol škrtať aj v iných oddeleniach. Banka UBS sa sama o sebe k tejto správe nevyjadrila. Situácia v odvetví nie je ľahká, na čo švajčiarska banka musela prehodnotiť svoj obchodný model.

Ermotti pred rokom avizoval, že urýchli plány prepúšťania, s ktorými prišiel jeho predchodca Oswald Grübel. Bude to predovšetkým investičné bankovníctvo, kde by malo dôjsť k výraznejšiemu prepúšťaniu.

Plány úsporných opatrení, ktorých cieľom je získať 2 miliardy švajčiarskych frankov do roku 2013, boli ohlásené minulý rok v lete.

Od roku 2008 sa počet zamestnancov tejto banky znížil už o cca 20 tisíc. UBS aktuálne zamestnáva cez 63 tisíc pracovníkov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre