BlackBerry 10: Svet lepších aplikácií

Chorľavý IT- výrobca, kanadská spoločnosť Research in Motion (RIM) prináša nový operačný systém BlackBerry 10, ktorý cez messenger spolupracuje so sociálnymi sieťami ako Facebook, Twitter, LinkedIn či Forsquare.

Ako spoločnosť RIM tvrdí, nová platforma bude rýchlejšia a prijateľnejšia pre aplikácie. Nie je však isté, či nový systém, ktorý otvára bránu k lepším app-kám, zvráti nepriaznivý stav tejto firmy.

Slabučká pozícia

Konkurencia na trhu múdrych telefónov prekvitá, pričom RIM ťahá za jeden z najkratších koncov tejto branže. Podľa výskumnej spoločnosti IDC, činil podiel BlackBerry v 2. štvrťroku na celkových dodávkach  len 4,8 %. To je až o polovicu horší výsledok ako minulý rok.

[poll id=”20″]

Faktom je, že lepšiu trhovú pozíciu má kanadský výroba na rozvíjajúcich sa trhoch. Je to spôsobené najmä tým, že telefóny BlackBerry nevyžadujú tak veľké širokopásmové pripojenie ako iné smartfóny.

Po sérii viacerých meškaní by sa nové zriadenia mali na trhu objaviť na začiatku roka 2013, pričom testovanie by malo začať už teraz na jeseň.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre