Carlos dostal chuť na Európu

Mexický miliardár a zároveň najbohatší človek sveta dostal horúčku. Našťastie ide len o nákupnú a našťastie v Európe. Telekomunikačný magnát navýšil svoj akciový podiel v Telekom Austria. Jeho podnik America Movil totiž kúpil 16 %-ný podiel od rakúskeho investora Ronnyho Pecika. Informoval o tom Telekom Austria.

72-ročný Mexičan má teraz na rakúskom Telekome 22,8 %-ný podiel. Miliardár tak rozširuje svoje nákupy na starom kontinente, keď len nedávno vstúpil do holandskej spoločnosti KPN. KPN je telekomunikačná spoločnosť so sídlom v Haagu, ktorá zamestnáva cez 30 tisíc pracovníkov.

Podľa nás to Carlos vystihol

Veľkú radosť z nákupov v Rakúsku si Helu neužil dlho, keďže Telekom Austria v pondelok informovala, že obmedzí dividendu pre tento rok. Akcie spoločnosti si na viedenskej burze odpísali 7 %. V redakcií IN si ale myslíme, že Carlos využil vhodný čas na kúpu, keďže sú európske akcie v súčasnosti cenovo príťažlivé. Pod vlnou dlhového pesimizmu strácali aj akcie firiem, ktoré sú pomerne stabilné.

22,8 % – taký je podiel najbohatšieho človeka sveta na rakúskom Telekome.

Hodnota majetku najbohatšieho človeka sveta sa odhaduje na 69 mld. eur.  Napriek tomu, že je Helu najbohatším človekom planéty, žije v skromnom 6-spálňovom dome, na míle ďaleko od svojej kancelárie. Nepristane na nápadité veľkolepé výdavky, honosné jachty či domy.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
rm stock Komentáre