Diera v gréckom rozpočte bude ešte väčšia!

Ako naznačujú predbežné zistenia expertov tzv. Trojky (EÚ, ECB a MMF), diera v gréckom rozpočte bude ešte väčšia než sa pôvodne predpokladalo. Predbežný odhad hovorí, že Aténam bude chýbať okolo 20 miliárd eur, čo je takmer dvakrát toľko ako sa doteraz predpokladalo.

Nespravodlivé škrty

Grécka vláda už pristála na to, že navýši vek odchodu do dôchodku o dva roky na 67 rokov. Rastie tiež napätie medzi obyvateľmi, keď drvivá väčšina Grékov hodnotí úsporné plány svojej vlády za nespravodlivé. Podľa nedávneho prieskumu si až 90 % respondentov myslí, že škrty sa dotýkajú výlučne chudobného obyvateľstva.

Grécka vláda v súčasnosti rokuje s medzinárodnými veriteľmi o úsporných opatreniach v objeme 12 mld. eur, ktoré sú podmienkou pre ďalší finančný transfer (v objeme 31,5 mld. eur) zo záchranného fondu. Samaras už niekoľkokrát položil otázku, či by verejní veritelia nepristúpili ku kráteniu dlhu. Ako však v piatok povedal hovorca ministerstva financií v Nemecku, pre nemeckú vládu ide o neprijateľnú tému. Samaras sa tiež nádeja, že jeho krajina dostane 2 roky navyše na presadenie úsporného plánu.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

V Grecku je to horsie a horsiee …EU mame tu vacsie problemy..Grecko uz malo dost prilezitosti aby sa z toho vymotalo