Akcie sa usmievajú vďaka Amerike!

Po niekoľko dňových stratách sa akcie začínajú zelenať. Aj keď postrachom finančných trhov zostáva Grécko, stredajšie obchodovanie potešili dáta zo Spojených štátov. Priemyselná produkcia USA rástla v apríli silnejšie než sa očakávalo.

Priemysel USA tak zaznamenal medzimesačný nárast o 1,1 %. Potešenie priniesol aj americký trh nehnuteľností, kde došlo k medzimesačnému rastu stavebných žiadostí o 2,6 %.

Buffett potešil General Motors

Ako však uvádzajú analytici, situácia v Európe zostáva neistá. V indexe Dow Jones Industial vyčnievajú najmä akcie spoločnosti General Electrics, ktoré si pridávajú takmer 4 %. Vďaka analytickým komentárom sa darí aj akciám Cicso Systems. Správa, že sa Warren Buffet rozhodol zainvestovať do automobilky General Motors, poslala  akcie tejto spoločnosti k viac než štvorpercentným ziskom. Buffettov holding Berkshire Hathaway by mal nakúpiť až 10 miliónov akcií GM.

Do zelenej zóny sa v poburzovom obchodovaní prehupol aj akciový index z Frankfurtu – DAX30. Straty postupne zmazáva aj euro, ktoré sa dostalo z pod úrovne 1,27 EUR/USD na 1,2731.

 

 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre