British Petroleum dopláca na svoje činy!

Spoločnosť British petroleum  uviedla, že  výsledky budú klesať aj v druhom štvrťroku, pretože spoločnosť plánuje predať niekoľko ropných polí v Perzskom zálive. BP tak bude musieť míňať viac než predtým, aby  vyčistila najhorší únik ropy na americkom pobreží. Druhý najväčší producent ropy v Európe oznámil, že jeho čistý zisk v prvom štvrťroku bol  4.93 miliardy $ v porovnaní s 5.61 miliardy $ v rovnakom období minulého roka.

Tvrdé podmienky

Spoločnosť tvrdí, že produkcia ropy a plynu sa znížila o 6 % na 2.45 milióna barelov ropy za deň, s výnimkou ruského spoločného podniku – TNK-BP. Náročné podmienky v rafinérskom závode viedli k poklesu ich zisku.

Generálny riaditeľ Bob Dudley, ktorý prevzal zodpovednosť  za únik ropy v Mexickom zálive, zvolil stratégiu, ktorú analytici označujú ako “zrazenie rastu”, predaja starých ropných polí a zameranie investícií na nové projekty. Avšak nie všetci sú presvedčení, že BP bude môcť vytvárať nové projekty dostatočne rýchlo, na to aby nahradil majetok z predaných ropných polí. Investori sa tiež obávajú pokračujúcej právnej neistote, ktorá sa spája so spomínaným únikom ropy. Ministerstvo spravodlivosti vyšetruje danú udalosť  a môže podať prípadné trestné oznámenie proti BP, ktoré by mohlo viesť k pokutám vo viac ako 20 miliárd $. BP tvrdí, že očakáva pokuty len výške okolo  3.5  miliárd $.

 

Zdieľať
Komentáre