CVC Capital kupuje AlixPartners

Dohoda, ktorej podmienky neboli zverejnené, by mala byť dokončená v lete tohto roka. CVC porazila ostatné spoločnosti, vrátane spoločnosti Madison Dearborn Partners a Providence Equity Partners v pretekoch odkúpenia AlixPartners od súkromných majiteľov Hellman a Friedman v hodnote viac ako 1 miliarda dolárov. 125 riaditelia spoločnosti AlixPartners by mali udržať značný majetkový podiel v spoločnosti.

AlixPartners so sídlom v Southfield- Michigan bola založená Jay Alixon v roku 1981. Spoločnosť sa zúčastňuje na reštrukturalizácii a konkurzov s odborníkmi ako je FTI Consulting, Alvarez a Marsal, rovnako ma skúsenosti s praxou vo veľkých poradenských firmách ako napr. spoločnosti McKinsey & Company, Boston Consulting Group a Bain & Co. Jay Alix má značný minoritný podiel v spoločnosti.

CVC Capital je jednou z piatich najväčších private equity spoločností na svete, ktorá disponuje fondmi v hodnote 46 miliárd dolárov. Spoločnosť dokončila od roku 1981 už 250 investícií v rôznych odvetviach a krajinách.

 

Zdieľať
Komentáre