Microsoft nakúpil patenty za miliardu dolárov

Bývala hviezda internetu –  spoločnosť AOL predáva väčšinu svojich patentov softvérovej spoločnosti Microsoft. Ako spoločnosť AOL v pondelok oznámila, 800 patentov a s tým súvisiace aplikácie predala Microsoftu za  1,1 miliardy dolárov.  Transakcie licencií by mali byť dokončené koncom tohto roka. Ak by sa náhodou transakcia nepodarila, Microsoft by musel firme AOL zaplatiť pokutu 210 miliónov dolárov. Pekné nie?

Akcie sršali radosťou

Akcie AOL zareagovali na správu výrazne pozitívne. V predburzovom čase (tzv. pre-market) akcie podskočili až o 30 % nahor. Spoločnosť totiž oznámila, že časť výnosu odovzdá svojim akcionárom.

AOL sa už niekoľko rokov trápi s klesajúcimi príjmami. Inzerenti umiestňujú svoju reklamu radšej na Google či Facebook. Nakoniec, spoločnosť sa teraz sústreďuje na iné oblasti: prevzala on-line denník „Huffington Post“ a kúpila lokálny spravodajský portál Patch ako aj technologický blog TechCrunch.

Čo je  AOL:

AOL Inc. pôsobí ako firma vo webových službách, ktorá ponúka sadu značiek a produktov pre užívateľov na celom svete. Jej podnikanie zahŕňa on-line obsah, produkty a služby pre spotrebiteľov, vydavateľov a inzerentov. Spoločnosť poskytuje obsah, ktorý je produkovaný žurnalistami z nových alebo tradičných médií, nezávislými spisovateľmi či blogermi. Okrem iného AOL ponúka vyhľadávanie a online reklamu. Poskytuje tiež spotrebiteľské aplikácie, ako je AOL Mail a AIM.


xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre