Kórejci excelujú vďaka múdrym telefónom

Vďaka múdrym telefónom (smatphonom) a tabletom vykázal juhokórejský výrobca Samsung rekordný zisk.  V prvom kvartáli 2012 tak zarobil až 5,15 miliárd dolárov. Prevádzkový zisk na úrovni 5,8 bilióna wonov zakotvil vysoko nad očakávaniami. Tržby Samsungu dosiahli objem až 40 miliárd dolárov.

Podľa odhadov analytikov predal Samsung za uplynulé 3 mesiace celkom 44 miliónov smartfónov. To je takmer o jednu štvrtinu viac ako kvartál predtým.

„Odhadujeme, že ziskovosť v oblasti mobilných telefónov  činí 20 %“, povedal Choi Do Yeon z LIG Investment & Securities. Samsungu patrí s trhovou kapitalizáciou 191 mld. dolárov titul najdrahšej technologickej spoločnosti v Ázií. Hodnota amerického Apple je (582 mld. USD) až 3 krát väčšia. Podiel Samsungu na trhu smartfónov vzrástol za posledné roky na 20 %.

 

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre