Akciové trhy vyčkávajú!

A je tu. Opäť ďalší obchodný týždeň, počas ktorého nás čakajú nové dáta a zaujímavosti. Uplynulých sedem dní sa nieslo v duchu Grécka, keď veritelia pristúpili na krátenie gréckeho dlhu vo výške 85,8 %. Potešujúcich dát sme sa dočkali aj s poza Atlantiku – nezamestnanosť v USA, ktorá sa nachádza pri 8,3 % predstavuje trojročné minimum. Správa z USA poslala japonský index nakrátko nad úroveň 10 000 b.

Grécko sa v piatok dočkalo aj ďalšieho dôležitého rozhodnutia. Euroskupina schválila uvoľnenie 35,5 miliardy eur zo 130 miliardového záchranného balíka.

Napriek všetkému sú akcie opatrné. Verejnosť si nie je stále istá, či odpis gréckeho dlhu bude znamenať aj trvalú stabilizáciu tejto krajiny. V ranných hodinách sa nemecký akciový index Dax dvíha o 0,2 % na 6 860 bodov. Dôležitou úrovňou zostáva naďalej 7000 b. Od začiatku tohto roka si nemecký index pridal už 16 %.

Aktuálne makroekonomické dáta

INDIA: Priemyselná produkcia v januári 2012 vzrástla o 6,8 % (medziročne). Ekonómovia očakávali rast o 2,1 %.

ČÍNA: Obchodná bilancia Číny zakončila mesiac február s mínusom – podľa mesačnej správy predstavoval deficit obchodnej bilancie Číny vo februári 31,48 mld. USD. V januári to bol prebytok 27,28 mld. USD.

JAPONSKO: Ako v pondelok oznámila centrálna banka v Japonsku (Bank of Japan), veľkoobchodné ceny v Japonsku vzrástli vo februári o 0,6 %.

Čo nás čaká z makroekonomických ukazovateľov? >>>

 Použité informácie handelsblatt.com; ariva.de

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre