DAX na polročnom maxime!

Nádej na záchranu Grécka poháňa trhy k zeleným číslam. Posledný obchodný deň v týždni zakončil nemecký akciový index DAX 30 na šesť-mesačnom maxime. Hovorca nemeckého ministerstva financií oznámil, že rozhodnutie o prepustení miliardového balíka pre Grékov sa zrejme prijme budúci pondelok. Analytik finančných trhov, Heino Ruland sa domnieva, že konečný pondelkový výsledok ešte viac rozzelená akciové trhy.

DAX 30 v piatok vzrástol o 1,4 %, čím zakončil na 6 848 bodov. Táto dosiahnutá úroveň predstavuje až 6-mesačné maximum. V rámci tohto týždňa si akciový barometer DAX pridal 2 percentá. Od začiatku roka získal DAX už 950 bodov, čo predstavuje nárast + 16 %.

Popri dúfaniu, že sa Grékov podarí zachrániť, prišla tiež pozitívna atmosféra z druhej strany Atlantiku. Trh práce v USA sa pomaly mení. V minulom týždni požiadalo o podporu v nezamestnanosti najmenej Američanov za 4 roky. “Je to ďalší znak toho, že sa ekonomika Spojených štátov zotavuje pomaly ale isto“,  povedal Mike Shea z Direct Access Partnes. Dokonca ani na realitnom trhu to nevyzerá tak zle, ako si každý myslí.V januári sa v USA vystavilo prekvapivo množstvo domov.

Aj naďalej rátame s tým, že sa nájde pre Grécko riešenie. Napriek tomu ostáva neistota stále vysoká, píše s v komentári od inštitúcie HSH Nordbank.

Podľa informácií handelsblatt.com 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre