Americká banka JP Morgan naháňa strach

Utrpenie nezažívajú len európske banky. Podľa výročných správ komerčných bánk v USA nemôžu krutej realite ekonomického spomalenia uniknúť ani najzdravšie a najziskovejšie banky v Amerike.

Ako v piatok oznámila najväčšia banková spoločnosť v USA, JP Morgan Chase & Co, výsledky za 4. kvartál minulého roka výrazne sklamali. Napriek tomu, celoročné očakávania boli naplnené!

Zisk americkej banky JP Morgan Chase & Co dosiahol v poslednom kvartáli minulého roka 3,7 miliardy eur, čo je prepad o viac ako 20 %.Hlavný predstaviteľ bankovej skupiny, Jamie Dimon, označil tento výsledok za “ľahké sklamanie”. Zisk sa prepadol aj napriek tomu, že banka výrazne znížila rezervy na zlé úvery.

Akcie banky JP Morgan strácajú pred otvorením burzy v New Yorku až 3,39 %.

Spracované podľa informácií handelsblatt.com, ariva.de 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

writter so sedlákom = objektívny čítatelia sme-čka ktorí nevedia čítať :D :X-P:

smečkovský článok rieši v názve celoročný zisk!
za rok udajne zarobili 19 miliarád..
19-3,72=15,28

v priemere teda počas prvých 3. štvrťrokov zarobili vyše 5 miliárd, čo je o 1,28 miliárd viac ako v poslednom štvrťroku.. a práve o tom píšu v tomto článku ty chytrák !!!nerozoberajú úspešný rok, ale ekonomický stav tejto banky ku koncu roka 2011..

Dimon predsa nebude hovoriť, že majú problémy a musí vidieť budúcnosť pozitívne, ako bežný človek..

akcie hovoria za všetko,čau

Ako že čo???
Tu je iný článok, ktorý nehlása tieto strach naháňajúce bludy!

JPMorgan evidovala v minulom roku rekordný zisk 19 miliárd dolárov:

NEW YORK. Americká banka JPMorgan Chase & Co evidovala v uplynulom roku rekordný zisk v sume 19 mld. USD.

Šéf banky Jamie Dimon zároveň povedal, že dopyt po úveroch sa zlepšuje. Banka JPMorgan, ktorá ako prvá z hlavných bánk USA zverejnila štvrťročné výsledky, však evidovala v závere roka 23-percentný pokles štvrťročného zisku.

V období októbra až decembra evidovala zisk 3,72 mld. USD, čiže 90 centov na akciu. V rovnakom období predchádzajúceho roka banka vykázala zisk 4,83 mld. USD, čo predstavuje 1,12 USD na akciu.

Analytici očakávali, že banka dosiahne zisk v štvrtom kvartáli v sume 90 centov na akciu. Pod zníženie štvrťročného zisku sa podpísal prevažne pokles príjmov z investičného bankovníctva.

“Ekonomika pokračuje v zotavovaní a teší nás pozorovať náznaky zlepšenia v dopyte po úveroch a ich kvalite,” povedal Dimon.

sme.sk
————

Takže, tko tu zavádza…? a Klame?