Apple TV môže spôsobiť revolúciu

Výrobcom televízií sa pomaly ale isto začínajú triasť kolená. Prečo? Podľa dobre informovaných taiwanských novín – Digitimes, už v septembri 2012 chce spoločnosť Apple predstaviť svoj vlastný televízor. Pokiaľ bude Apple TV rovnako úspešná ako zariadenie iPod či iPhone, môže ísť o revolúciu na trhu televízorov!

Ako ďalej noviny Digitimes uvádzajú, čipy do nového zariadenia by mal dodávať kórejský Samsung. Obrazovky s uhlopriečkami 32 a 37 má zhotovovať výrobca Sharp z Japonska. Zmluvný výrobca Apple, čínska firma Foxconn, bude pravdepodobne popri iPhone a iPade zostavovať aj iTV.

Ovládanie hlasom a pohybom

Krátko pred smrťou povedal bývalý šéf Apple, Steve Jobs svojmu životopiscovi Isaaccsonovi: „Chcem vyvinúť integrovaný televízny prístroj, ktorý bude veľmi ľahko používateľný“, píše sa v bestselleri o zosnulom vodcovi Apple. „Táto televízia bude mať najjednoduchšie rozhranie, aké si môžete predstaviť“.

Dňa 19. Decembra – Wall Street Journal napísal, že podrobnosti o tomto novom prístroji už boli predstavené filmovému a televíznemu štúdiu v USA. Ako uvádzajú informácie, Apple na jednom zo stretnutí predstavoval technológiu, ktorá  reaguje na hlas a pohyb užívateľa.

“Konkurencia na trhu je naozaj veľká. Verím, že nikto Apple nepodceňuje”, tvrdí hovorca nemeckého obchodného združenia Gfu, Roland Stehle.

Podľa informácií handelsblatt.com 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Apple už dávno vstúpil na TV trh so svojou “Apple TV” niečo ako set top box ale oveľa oveľa lepšie, a ako zobrazovač môžete použiť Cinema Display (tiež od Apple :D) …akurát jedna vec je prekážkou, Apple bude mať problém s lokálnymi prevádzkovateľmi digitálneho signálu…takže som zvedavý …možno vznikne niečo ako ultratenký hlasom ovládaný a inteligentný veľký iPad (moja predstava o novej TV od Apple).

bolo to už dávnejšie známe, že apple vstúpi na tv trh, ale že už tak skoro :)