Riešenie „budúcnosti vína“ tento rok v Hong Kongu

Táto konferencia bude trvať celé tri dni, od 6. do 8. novembra 2011 a bude sa konať počas Ázijského svetového veľtrhu pod názvom Winefuture Hong Kong 2011. Zúčastnia sa jej renomovaní odborníci na víno, akými sú Robert Parker, Jancis Robinson MW, James Suckling, Gary Vaynerchuk či napríklad Pancho Campo MW.

Európski a ďalší západní výrobcovia hľadia na túto udalosť  ako na zdroj inšpirácie a nápadov pre zvýšenie predaja a získanie väčšieho počtu zákazníkov. Od Winefuture sa očakávajú nové myšlienky a stratégie ako zlepšiť situáciu predovšetkým rozvíjajúcich sa trhov akým je napríklad Čína. Pomocná ruka bude podaná i výrobcom a obchodníkom ohľadom predaja cez internet a rôznych techník oznamovania.

Zakladateľ a prezident Akadémie vína v Španielsku v jednom, Pancho Campo MW sa k tejto udalosti vyjadril slovami: „Winefuture je kongres a konferencia, kde prítomní budú mať možnosť naučiť sa obchodnú stránku vína od najvplyvnejších mien v odbore. Cieľmi Winefuture je diskutovať o obchode, súvisiacich témach a ponúknuť  účastníkom stratégie a myšlienky na to, ako zlepšiť svoje podnikanie.

Prečo práve Hong Kong?

Hong Kong sa stal významným miestom pre víno ako také. Už od februára roku 2008 sa tu neplatí clo za víno, čo obchodníci využívajú na zvyšovanie dodávok vín a tak vytváranie silného zastúpenia na trhu. Mnoho vinárskych spoločností vidí potenciál v ázijskom trhu, hlavne v Číne a očakávajú tu v nasledujúcom desaťročí a neskôr úspešné predaje svetových vín.

Pre posilnenie propagačných aktivít v rámci vinárskeho obchodu, cestovného ruchu a investícií, ale i oceňovania vín, vzdelávania a boja proti falšovaniu vín podpísal Hong Kong dohody o spolupráci s viacerými významnými krajinami, vrátane Francúzska, Talianska, Španielska, Maďarska, Portugalska, Austrálie, Nového Zélandu, USA a Čile.

Dôkazom narastajúcej atraktivity Hong Kongu sú aj hodnoty dovozu, ktoré za obdobie 2008-2009 predstavovali 410 mil. USD, v období 2009-2010 to bolo okolo 595 mil. USD a za obdobie 2010-2011 hodnota prekročila 1 miliardu USD.

Hong Kong nezaostáva ani v úspešnosti  aukčných predajov vín, o čom svedčí prekonanie New Yorku v minulom roku. Všetko nasvedčuje tomu, že Hong Kong si zaumienil stať sa najväčším centrom vína na svete.

Podľa informácií winefuture.hk

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať