Bankár kritizuje regulačnú daň pre burzové obchody

Friedrich von Metzler, frankfurtský bankár kritizuje plánované zavedenie „burzovej dane“. Mám pocit, že táto daň nie je nič iné ako len myšlienka slúžiaca jednej veci:  Dokázať, že politici robia to, čo sa od nich očakáva, a čo robiť musia,“ hovorí frankfurtský bankár v rozhovore pre Handelsblatt.

Daň môže priniesť viac škody ako výhod, dodáva. Napríklad môže dôjsť k strate niekoľkých pracovných miest v Nemecku. Politici rôznych politických strán požadovali v posledných týždňoch zavedenie dane z obratu na burze, s ktorou chcú obmedziť špekulácie na burzách.

Metzler tiež odporúča investorom, aby aj vzhľadom na pokles na akciových trhoch kupovali nemecké akcie: „Máme veľmi dobré podniky, s dobre vyškolenými zamestnancami, ktorí produkujú dobré výrobky“, hovorí Metzler. Kto nakúpi akcie, investuje svoje peniaze do produktívneho majetku.

Privátny bankár ale verí menej zlatu: „Zlato nemá žiadnu reálnu hodnotu: V podstate je zbytočné, avšak pre vela investorov má je psychologicky dôležité“, tvrdí Metzler.

Podľa informácií handelsblatt.com 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať