Ružové okuliare nemeckých automobiliek

Napriek oslabenému dopytu po automobiloch, majú nemeckí výrobcovia vozidiel úsmev na tvári. Prečo? Automobilka BMW dosiahla v mesiaci august rekordný obrat, AUDI nadhodnotila svoje ciele pre nasledujúci rok a DAIMLER hovorí o šanciach predstihnúť konkurenciu. Optimizmus neobišiel ani spoločnosť OPEL.

Z radu optimistov vyčnieva najviac spoločnosť BMW. “V auguste sa nám podarilo zvýšiť tržby o 7 %, čím sme sa dostali nad 100 000 predaných vozidiel”, hovorí šéf BMW, Friedrich Eichiner. BMW sa darí nielen v Číne. “Dvojciferný rast dosahujeme aj v Európe či v Amerike”, dodáva Eichiner.S týmito číslami momentálne spoločnosť BMW necíti celosvetové problémy hospodárskeho oživenia. Mníchovský výrobca chce vytvoriť 1000 pracovných miest. Požaduje si to vstup do oblasti elektromobilov. Ako uviedla spoločnosť, bude potrebných viac predajných či servisných pracovníkov.

Optimizmus nechýba ani výrobcovi Audi. Popri Číne, ktorá je najväčším trhom tohto výrobcu, chce spoločnosť ďalej rásť aj v Spojených štátoch. V roku 2010 predala v USA po prvýkrát viac ako 100 000 vozidiel.

Ďalšia nemecká automobilka, Daimler chce získať vedúce postavenie v luxusnej triede. “Naším cieľom je, aby sme sa v prémiovom segmente v oblasti ziskovosti a obratu stali lídrom” hovorí šéf spoločnosti Daimler, Dieter Zetche.

Aj spoločnosť Opel stavia pochmúrne pozadie hospodárskeho oživenia do úzadia. Aj napriek slabšiemu dopytu po automobiloch, chce táto spoločnosť ukončiť rok v zelenom.

Podľa informácií ftd.de 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať