Akcie: Samsung očakáva stabilizovanie cien LCD

Klesajúce ceny pamäťových čipov a plochých obrazoviek  sa podpisujú aj pod tržby elektronických koncernov.  Pri technologickom gigante  Samsung Electronics sa tzv. operatívny zisk očakáva na úrovni 2 mld. eur.

V porovnaní s minulým rokom, by tento stav zodpovedal poklesu o 40 %.  Prognózy analytikov hovorili o 2,3 mld. eur.  Taktiež obchod s 3-D televízormi sa nevyvíja podľa očakávaní a jeho doterajší vývoj je slabý. Napriek tomu, juhokórejský koncern Samsung Electronics je ziskovejší ako konkurencia.

Avšak najväčší výrobca LCD – obrazoviek na svete očakáva, že sa ceny plochých obrazoviek v období od marca do apríla 2011 stabilizujú. Podľa vyjadrenia riaditeľa oddelenia LCD, Chang Wonk – kie , ktoré uverejnila juhokórejská tlač  „The Korea Economic Daily“, by mal predaj LCD obrazoviek v tomto roku vzrásť o 10 %.

Experti odporúčajú aj naďalej držať akcie tejto spoločnosti. Stop – loss by pritom mala predstavovať cena 205,60 eur. Akcie spoločnosti Samsung si dnes k 14:52 na burze vo Frankfurte pridávajú 0,62 %.

Zdroje:  ariva. de ; emfix.de