No. 1 v poskytovaní spotrebného tovaru?

Spoločnosť Unilever  vykázala za posledný kvartál  až 13 %-ný  nárast čistého zisku. Ide tak o zisk vo výške 1,35 miliárd €.  Spoločnosti Unilever patrí druhé miesto v produkcii spotrebného tovaru na svete. Vyrába celú radu známych produktov od polievok Knorr, čajov Lipton cez čistiace prostriedky značky Cif, mydiel Dove atď.

Spoločnosť nedávno kúpila výrobky značky Alberto za 3,7 miliárd amerických dolárov. Unilever zároveň dodáva, že v najbližšom čase sa jej súčasťou môžu stať aj produkty firmy Sara Lee´s, a to za 1,3 miliárd €. Táto ponuka je posudzovaná podľa európskych regulačných pravidiel. Ak by sa schválilo ich splynutie, Unilever by sa tak stal najväčším poskytovateľom spotrebného tovaru. Predbehol by tak terajšiu jednotku Proctor & Gamble.

Spoločnosť je taktiež v dvojročnom vyšetrovaní Európskej komisie, čo sa týka predaja jednotlivých detergentov spotrebiteľom. Taktiež je vo vyšetrovaní ohľadom hospodárskej súťaže v Belgicku, Nemecku a Taliansku. Vo vyhlásení firma uviedla, že odložila nešpecifikovanú sumu peňažných prostriedkov v prípade, že bude pokutovaná za niektorú z uvedených skutočností.

Včera v dopoludňajších hodinách vzrástli akcie spoločnosti o 5 %.

Zdroj: www.bbc.co.uk

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať