Herbalife pod tlakom. Akcie strácajú viac ako 14 %

Akcie MLM spoločnosti Herbalife (HLF) dnes strácajú viac ako 14 %. Dôvodom sú neuspokojivé čísla za tretí kvartál, ktoré zaostali za odhadmi.

Zisk na akciu dosiahol 1,45 USD, pričom analytici počítali s EPS na úrovni 1,51 USD. O najväčšiu starosť investorov sa postarali zhoršené vyhliadky. Kým analytici počítali s rastom tržieb v budúcom roku na úrovni 7 %, Herbalife očakáva pokles obratu o 1 až 2 %.

Séria zlých správ pokračuje – v piatok firma súhlasila s vyplatením pokuty 15 mil. dolárov, ktorá je dôsledkom viacmesačného sporu s bývalým zamestnancom. Ten firmu obvinil, že pri predaji výživových doplnkov využíva schémy pyramídovej hry.

Najmä v poslednom období čelí firma viacerým obvineniam a vyšetrovaniam. “Je to najlepšie riadená pyramídová hra, akú som kedy videl”, povedal pred rokom hedžový manažér Bill Ackman o spoločnosti Herbalife, ktorej obchodný model je založený na multi-level marketingu (MLM). Firmu ale napriek tomu podporili viacerí zvuční finančníci ako George Soros, Dan Loeb či Carl Icahn, ktorí sa rozhodli pre nákup akcií Herbalife.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre