Herbalife pod tlakom. Akcie strácajú viac ako 14 %

Akcie MLM spoločnosti Herbalife (HLF) dnes strácajú viac ako 14 %. Dôvodom sú neuspokojivé čísla za tretí kvartál, ktoré zaostali za odhadmi.

Zisk na akciu dosiahol 1,45 USD, pričom analytici počítali s EPS na úrovni 1,51 USD. O najväčšiu starosť investorov sa postarali zhoršené vyhliadky. Kým analytici počítali s rastom tržieb v budúcom roku na úrovni 7 %, Herbalife očakáva pokles obratu o 1 až 2 %.

Séria zlých správ pokračuje – v piatok firma súhlasila s vyplatením pokuty 15 mil. dolárov, ktorá je dôsledkom viacmesačného sporu s bývalým zamestnancom. Ten firmu obvinil, že pri predaji výživových doplnkov využíva schémy pyramídovej hry.

Najmä v poslednom období čelí firma viacerým obvineniam a vyšetrovaniam. “Je to najlepšie riadená pyramídová hra, akú som kedy videl”, povedal pred rokom hedžový manažér Bill Ackman o spoločnosti Herbalife, ktorej obchodný model je založený na multi-level marketingu (MLM). Firmu ale napriek tomu podporili viacerí zvuční finančníci ako George Soros, Dan Loeb či Carl Icahn, ktorí sa rozhodli pre nákup akcií Herbalife.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre