Nákup akcií za 153 miliónov USD. Buffett zvyšuje podiel vo svojej obľúbenej spoločnosti

Zdá sa, že hviezdny investor Warren Buffett využíva pokles cien ropy na dokúpenie akcií v jednej zo svojich obľúbených energetických spoločností.

Ako vyplýva z povinného podania pre americkú Komisiu pre cenné papiere a burzy (SEC), jeho investičný holding Berkshire Hathaway nakúpil v priebehu 5. až 7. júna približne 2,57 milióna kmeňových akcií spoločnosti Occidental Petroleum (OXY). Akcie spoločnosti Occidental sa v piatok obchodovali za 59,48 USD.

Berkshire tým navýšila svoju pozíciu v energetickej spoločnosti na 250,6 milióna akcií, čo je približne 28 %-ný podiel. Keďže Berkshire Hathaway drží viac ako 10 % akcií spoločnosti Occidental, musí každý svoj nákup nahlásiť do dvoch pracovných dní.

Generálny riaditeľ Berkshire Warren Buffett, ktorý dohliada na akciové portfólio holdingu v hodnote 370 miliárd dolárov, zrejme využíva nedávny pokles akcií Occidental na rozšírenie svojej pozície. Spoločne s klesajúcimi cenami ropy sa pod tlak dostal aj energetický sektor. Cena severomorskej ropy Brent klesla zo svojho tohtoročného maxima, ktoré dosiahla 12. apríla, už o 14 %.

Graf: Vývoj akcií Occidental Petroleum od začiatku tohto roka

graf akcie Occidental Petroleum

Zdroje: msn.com; handelsblatt; autor; tradingview

98 %


Viac ako 1000 US akcií bez poplatku

Viac ako 3000 US akcií s nízkymi poplatkami

Fyzické akcie i ETF*

Špičková podpora v CZ jazyku


*Fyzické ETF iba pre profesionálnych klientov

Obchodovanie je vždy spojené s rizikom

Sponzorované

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
rm stock Komentáre