Bitcoin trhá rekordy. Kryptomena dnes vytvorila nové historické maximum

Najväčšia kryptomena bitcoin dosiahla už štvrtýkrát za posledných šesť dní nové historické maximum. Ako uvádza agentúra Bloomberg, prispel k tomu rekordný prílev do nedávno schválených spotových bitcoinových ETF fondov, ktoré sú na bitcoin naviazané.

Kryptomena v stredu vzrástla až na 73 678 USD, neskôr ale časť ziskov zmazala a aktuálne sa obchoduje na úrovni 72 986 dolárov, čo je za posledných 24 hodín nárast o viac ako 4 %.

Ako vyplýva z údajov zostavených agentúrou Bloomberg, čistý denný prílev do spotových bitcoinových ETF v utorok prvýkrát prekročil 1 miliardu USD.

Bitcoinové ETF ponúkajú investorom regulovanú expozíciu voči kryptomene bez potreby jej priameho vlastníctva. Za popularitou tohto investičného nástroja stojí skutočnosť, že dokáže kopírovať cenu bitcoinu a zároveň s ním môžu investori obchodovať na tradičných burzách, ako je to napr. pri akciách.

Bitcoin sa navyšuje približuje k halvingu. Pri tejto udalosti sa zhruba každé štyri roky znižuje odmena pre ťažiarov bitcoinov na polovicu, čím sa do obehu dostáva menej bitcoinov. To podľa niektorých pozorovatelov trhu v konečnom dôsledku prispeje k rastu cien.

Vývoj ceny bitcoinu za posledný mesiac

Graf: Vývoj BTC za posledný mesiac
Graf: Vývoj BTC za posledný mesiac
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre