Bitcoin dosiahol nové historické maximum. Následne však prudko klesol

Bitcoin prvýkrát za viac ako dva roky dosiahol nové historické maximum. Tohtoročnú rally poháňa nadšenie zo schválenia bitcoinových ETF a blížiaci sa halving bitcoinu, pri ktorom sa odmena pre ťažiarov tejto kryptomeny zníži o polovicu.

Podľa údajov Coin Metrics cena kryptomeny v utorok vzrástla na 69 210 dolárov, no zisky neudržala. Aktuálne sa obchoduje za 64 253 dolárov, čo je pokles o viac ako 3 %.

Predošlý rekord na úrovni 68 982,20 USD si vlajková kryptomena pripísala 10. novembra 2021, približne rok predtým, ako bankrot burzy FTX sužoval celý krypto priemysel.

„Opätovné dosiahnutie historického maxima bitcoinu ukazuje, že nikdy nezmizne,“ uviedol Alex Thorn, vedúci výskumu v spoločnosti Galaxy Digital. Ako dodáva, za 15 rokov svojej existencie bitcoin štyrikrát klesol o 75 % (a viac) a zakaždým sa vrátil späť.

Clara Medalie zo spoločnosti Kaiko, ktorá poskytuje údaje o kryptomenách, zopakovala tento názor a povedala, že nový rekord je dôležitým psychologickým míľnikom.

Graf: Vývoj ceny BTC za posledný mesiac

Zdroje: cnbc.com; coinmarketcap.com

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre