Buffett predáva. Z portfólia vypustil viacero titulov

Warren Buffett (Foto: Flickr)

Spoločnosť Berkshire Hathaway, za ktorou stojí legendárny americký investor a miliardár Warren Buffett, zredukovala svoje podiely v niekoľkých veľkých amerických firmách.

Úplne sa napríklad zbavila svojho podielu v hodnote 780 miliónov dolárov v automobilke General Motors, predala tiež celý podiel v spoločnosti Johnson & Johnson, Mondelez International, Procter & Gamble či United Parcel Service.

Buffett zároveň znížil svoje investície v spoločnostiach Amazon, Aon, HP a o takmer 11 percentuálnych bodov zredukoval podiel v spoločnosti Chevron.

Investičná firma Berkshire Hathaway zverejnila zmeny vo svojom akciovom portfóliu v hlásení 13F, ktoré predkladá Americkej komisii pre cenné papiere a burzu (SEC).  Inštitucionálni investori, ktorí spravujú viac ako 100 miliónov USD, sú povinní predložiť SEC správu, v ktorej uvedú veľkosť svojich akciových pozícií ku koncu posledného štvrťroka.

Mnohí investori sledujú, čo Berkshire nakupuje a predáva, keďže Buffett je považovaný za jedného z najlepších investorov vôbec. Aj keď sa v prvej polovici štvrtého štvrťroka mohli podiely Berkshire zmeniť, správa 13F poskytuje prehľad o tom, ako Buffett a jeho investiční zástupcovia vnímali trhy v posledných mesiacoch.

Pozície, ktoré Berkshire redukovala v Q3/2023 (zdroj: Dataroma)

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre