Býčia párty: Bitcoin za posledný mesiac posilnil o 30 %

Najväčšia kryptomena bitcoin sa obchoduje na najvyšších hodnotách za posledný rok a pol. Kým pred mesiacom sa táto virtuálna mena obchodovala v blízkosti úrovne 28-tisíc dolárov, aktuálne je to 36 614 USD, čo je nárast o viac ako 30 %.

Hnacou silou pre kryptomeny sú očakávania, že by v USA mohol byť schválený prvý spotový bitcoinový ETF fond. „Otázka týkajúca sa ETF môže rozhodnúť o blahu alebo nešťastí Bitcoinu a spol. v tomto roku, uvádza analytik Timo Emden zo spoločnosti Emden Research. Ako dodáva, zdá sa, že účastníci trhu majú v súčasnosti chuť na riziko, čo podporuje skutočnosť, že nedochádza k rozsiahlemu vyberaniu ziskov a aj tie najmenšie poklesy ceny sú vnímané ako príležitosť na opätovnú vstup do trhu.

Matt Hougan, hlavný investičný riaditeľ Bitwise Asset Management si dokonca myslí, že spustenie ETF fondu ešte nie je započítané v cene. Dodáva, že tento investičný produkt zohrá významnú úlohu pri investovaní do kryptomien, najmä pri finančných poradcoch, ktorí spravujú podstatnú časť bohatstva Spojených štátov. Ako uviedol v rozhovore pre portál Coindesk, 80 % bohatstva v Amerike kontrolujú finanční poradcovia a inštitúcie, ktoré potrebujú ETF, aby získali prístup ku kryptomenám.

Graf: Vývoj ceny bitcoinu za posledné 3 mesiace

Zdroje: coindesk.com; handelsblatt.com

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre