Erdogan sa stretol s Muskom. Požiadal ho, aby v Turecku postavil závod Tesly

tesla
Tesla

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan požiadal generálneho riaditeľa spoločnosti Tesla (TSLA) Elona Muska, aby v Turecku postavil závod Tesly. V pondelok o tom informovalo turecké riaditeľstvo pre komunikáciu.

Riaditeľstvo pri tom cituje slová miliardára Elona Muska, ktorý povedal, že mnohí tureckí dodávatelia už spolupracujú s Teslou a že Turecko patrí medzi vážnych kandidátov na výstavbu ďalšieho závodu. Ako informuje agentúra Reuters, automobilka bezprostredne nereagovala na žiadosti o komentár.

Turecký prezident Erdogan a Musk spoločne diskutovali počas stretnutia v Tureckom dome, čo je mrakodrap neďaleko budovy OSN v New Yorku. Erdogan je v USA, aby sa zúčastnil 78. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN.

Prezident počas rokovaní s Muskom uviedol, že Turecko je otvorené spolupráci v oblasti umelej inteligencie a Starlinku. Musk sa už skôr vyjadril, že spoločnosť SpaceX má záujem spolupracovať s tureckými orgánmi na získaní licencie, ktorá je potrebná na poskytovanie satelitných služieb Starlink v Turecku. Erdogan tiež uviedol, že Muska pozval na festival letectva a technológií Teknofest, ktorý sa uskutoční koncom septembra v Izmire.

Americký výrobca elektromobilov má v súčasnosti 6 tovární a siedmu buduje v Mexiku v severnom štáte Nuevo Leon. Musk sa v máji nechal počuť, že Tesla do konca tohto roka rozhodne o mieste pre novú továreň. Spoločnosť v auguste vyjadrila záujem o výstavbu závodu v Indii, ktorý by produkoval lacné elektromobily.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre