Bitcoin opäť naberá na sile, dosiahol 6-týždňové maximum

Cena najväčšej kryptomeny bitcoin v utorok vzrástla o viac ako 5 percent a v stredu skoro ráno dosiahla najvyššiu úroveň za posledných šesť týždňov. Trh reaguje na správu, že veľkí hráči z tradičného finančného odvetia sa presúvajú do krypto sektora. Napríklad spoločnosť s cennými papiermi Citadel Securities, ktorá je dcérskou spoločnosťou Fidelity a broker Charles Schwab spustili novú digitálnu zmenáreň EDX Markets. Blackrock a WisdomTree požiadali o spustenie burzových fondov Bitcoin v USA. V čase publikovania tohto príspevku cena bitcoinu získava takmer dve percentá na 28 891 dolárov.

„Aktuálnu rally podporuje inštitucionálny dopyt,“ uvádza Hayden Hughes, spoluzakladateľ platformy pre sociálne obchodovanie Alpha Impact.

Cena bitcoinu začala rásť po tom, ako BlackRock podal žiadosť o spotový BTC ETF v Spojených štátoch 15. júna. Hoci BlackRock nie je prvý, kto požiadal americkú komisiu SEC o bitcoinové ETF, je to najväčší zo súčasných žiadateľov. BlackRock je najväčším správcom aktív na svete s objemom spravovaného kapitálu vo výške 8,5 bilióna dolárov.

Ďalším pozitívnym signálom pre bitcoin môže byť ochladzujúci sa index amerického dolára (DXY). Na základe doterajšieho vývoja vyplýva, že keď sa index DXY oslabí, sentiment pre rizikové aktíva, ako je aj bitcoin, sa zvyšuje.

Graf: Vývoj ceny bitcoinu za posledný týždeň

Zdroje: cointelegraph.com; handelsblatt.com

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre