Netflix sklamal investorov. Akcie strácajú viac ako 37 %

Americká streamovacia služba Netflix ohlásila, že prvýkrát vo svojej histórii prišla o viac predplatiteľov, než sa jej podarilo získať. Služba má v súčasnosti 221,6 milióna užívateľov po celom svete a v prvom kvartáli 2022 prišla o 200-tisíc predplatiteľov. Analytici pritom počítali s nárastom počtu užívateľov o 2,7 milióna.

Podľa spoločnosti sa pod tento negatívny jav podpísalo viacero faktorov. Jedným z nich je vojenský konflikt na Ukrajine a rozhodnutie opustiť ruský trh do doby, pokým neskončí ruská invázia.

Ďalším faktorom je konkurencia zo strany tradičných mediálnych spoločností, ktoré v posledných rokoch vstúpili na trh so streamovacími službami. Netflix tiež netají, že časť predplatiteľov odišla aj z dôvodu zvýšenej ceny predplatného.

Pozitívne nie sú ani vyhliadky, keďže spoločnosť očakáva, že v aktuálnom štvrťroku stratí ďalšie 2 milióny predplatiteľov.

Keďže investori očakávali, že služba bude naďalej rásť, aktuálna správa ich samozrejme nepotešila. Akcie Netflix (NFLX) v čase publikovania tohto článku strácajú už viac ako 37 %.

Graf: Vývoj akcií Netflix

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre