Bitcoin opäť pod tlakom. Jeho cena sa dostala pod 29-tisíc USD

bitcoin

Cena najpopulárnejšej kryptomeny bitcoin pokračuje v poklese a v dnešnom obchodovaní oslabuje o viac ako 12%. Nakrátko sa cena bitcoinu dostala pod hranicu 29-tisíc dolárov, aktuálne sa obchoduje na úrovni 29 125 USD.

Podľa agentúry Bloomberg je za aktuálnym prepadom cien kryptomien Čína a jej záťah proti ťažiarom virtuálnych mien. Záťah v provincii S’-čchuan bol pomerne rozsiahly, zakázaná bola totiž ťažba na juhozápade Číny hneď 26 najväčším ťažobným farmám.

Práve provincia S’-čchuan pritom bola jednou z mála čínskych provincií, ktoré sa pri ťažbe spoliehali na obnoviteľné zdroje.

Boj Číny proti kryptomenám tak pokračuje. V polovici mája sa krajina rozhodla zaradiť kryptomenové transakcie na zoznam zakázaných aktivít a v pondelok centrálna banka avizovala, že získala podporu veľkých finančných inštitúcií vrátane platobnej služby Alipay, aby neposkytovali žiadne služby spojené s virtuálnymi menami.

Kryptotrh tak dostal viacero úderov za sebou, čo sa nepriaznivo odráža na vývoji cien. Druhá najväčšia kryptomena Ethereum dnes oslabuje o 14% na 1730 USD, Cardano stráca 24% a Litecoin 21%.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre