Po ďalšom masívnom raste môže bitcoin oslabiť až o 90%, hovorí zakladateľ kryptoburzy

Cena známej kryptomeny bitcoin by mohla vzrásť až na 300 000 dolárov, avšak potom môže oslabiť o 90% a ponoriť sa do „zimy“ trvajúcej roky. Takto sa vyjadril Bobby Lee, zakladateľ kryptoburzy BTCC.

Ako uviedol pre agentúru CNBC, rok 2021 je pre bitcoin býčím trhom, ktorý prichádza každé tri alebo štyri roky. Lee uviedol, že aj roky 2013 a 2017 boli rokmi býčieho trhu, v ktorých sa cena bitcoinu zvýšila 10 alebo až 20-krát.

Zakladateľ burzy BTCC predpovedá, že do leta sa cena dostane na 100 000 dolárov a do konca roka má potenciál rásť až na 300-tisíc USD, ak sa „história opäť pohrá“, hovorí Lee. Dodáva však, že si nie je istý, či sa bude história opakovať.

Lee hovorí, že „cykly býčieho trhu prichádzajú a odchádzajú“ a „po vrcholení býčieho trhu by mohol prísť výrazný pokles a vtedy bublina praskne“.

„Takže po dosiahnutí maxima, či už je to 200 000, 100 000 alebo 300 000 dolárov, ľudia by si mali byť vedomí toho, že z historického maxima môže prísť pokles o 80% až 90% hodnoty, uvádza Lee.

Pripomeňme, že cena kryptomeny bitcoin sa tento rok takmer zdvojnásobila a pred týždňom siahla na historické maximum 62 000 dolárov. Túto úroveň ale neudržala a dnes sa bitcoin obchoduje na úrovni 52 000 dolárov.

Zástancovia kryptomien tvrdia, že najväčšiu kryptomenu sveta čakajú dobré časy, pretože ju čoraz viac akceptujú aj veľkí inštitucionálni investori. Taktiež dodávajú, že bitcoiny môžu pôsobiť ako poistka proti inflácii.

Sú však aj kritici, ktorí dodávajú, že obrovská volatilnosť tejto kryptomeny spôsobí, že jej prijatie medzi inštitucionálnymi investormi bude obmedzené. Dodávajú tiež, že súčasnú bublinu poháňa množstvo peňažných stimulov a treba myslieť na rok 2017, kedy sa cena bitcoinu prepadla z 20-tisíc USD pod 4000 dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre