PayPal posilňuje svoju prítomnosť na kryptotrhu

Noviny z kryptosveta: PayPal kúpil spoločnosť spravujúcu krypto peňaženky. Podľa prieskumu Goldman Sachs má až 40 percent veľkých klientov tejto investičnej banky nejakú expozíciu na virtuálne meny.

PayPal sa viac orientuje na inštitucionálnych klientov

Spoločnosť PayPal spustila obchodovanie s kryptomenami v októbri minulého roku. Táto možnosť je relevantná najmä pre drobných investorov. V súčasnosti sa však spoločnosť posúva do sveta inštitucionálnych investorov.

V stredu PayPal oznámil, že získal za 200 miliónov dolárov spoločnosť Curv, ktorá sa zaoberá správou kryptomenových účtov v Európe.

PayPal sa tak pridal k menám ako JPMorgan, BNY Mellon, Deutsche Bank a Goldman Sachs, ktoré majú správu kryptomien rovnako vo svojich plánoch. Akvizícia okrem toho signalizuje, že PayPal chce svojim retailovým klientom ponúknuť vlastné riešenie správy virtuálnych peňaženiek.

Zvýši to pravdepodobne zisk skupiny. V súčasnosti správu peňaženiek pre PayPal zabezpečuje americký broker Paxos.

40 % klientov má expozíciu na kryptomeny

Ďalšou zaujímavou novinkou je správa banky Goldman Sachs, podľa ktorej má až 40 percent jej klientov nejakú expozíciu na kryptomeny. Z nich 41 percent vlastní priamo nejakú menu. Zvyšok investuje do tohto segmentu pravdepodobne formou derivátov.

Zo správy navyše vyplýva, že 61 percent respondentov očakáva zvýšenie svojich investícií do kryptomien počas nasledujúcich 12 až 24 mesiacov. Ďalších 24 percent uviedlo, že prekážkou tohto odvetvia je nedostatočná regulácia a tým spôsobený nedostatok regulovaných investičných príležitostí.

Banka realizovala prieskum na relatívne malej vzorke 280 klientov. Išlo však o predstaviteľov hedžových fondov, penzijných fondov, poisťovní, či správcovských spoločností.

Autor: Mads Eberhardt, krypto-analytik Saxo Bank

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre