5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Bitcoin si pripisuje ďalší rekord. Cena tejto kryptomeny dnes podľa coindesk.com dokázala posilniť až na 17 853 dolárov, čo je rekordné maximum. Aktuálne sa obchoduje za 17 506 USD.

2. Americký zábavný gigant Walt Disney kúpi väčšinu aktivít spoločnosti 21st Century Fox za 52,4 miliardy dolárov. Disney tak získa filmové a televízne štúdiá, káblové stanice a zahraničné televízne stanice z impéria Ruperta Murdocha.

3. Index podnikateľskej dôvery Tankan poukazuje na rast optimizmu v japonských firmách. Vo výrobnej sfére zaznamenal nárast z 22 b. na 25 bodov a dosiahol tak najvyššiu úroveň od roku 1991.

4. Americký index Empire State Manufacturing v decembri nenaplnil očakávania trhu, keď poklesol z predošlých 19,4 bodu na 18 bodov. Analytici očakávali pokles na 18,7 bodu.

5. Priemyselná výroba v Spojených štátoch v novembri vzrástla o 0,2 percenta, čím mierne zaostala za očakávaným rastom 0,3%. Spomalenie prichádza po veľmi silnom októbri, keď produkcia po revizii nahor vzrástla až o 1,2%.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre