Investori sa ukrývajú v bezpečných prístavoch. Zlato dražie o viac ako 5%

Cena zlata počas dnešného obchodovania získava až 5,33% na 1258 dolárov. Cenu nahor ženie slabý americký dolár ako aj neistý sentiment na finančných trhoch. Zlato, ktoré nesie status bezpečného prístavu, sa už tradične pri zvýšenej nervozite teší väčšiemu záujmu.

O neisté prostredie sa po novom postarali výpredaje bankových akcií, ktoré sa obchodujú na niekoľkoročných minimách. Investori sa v súčasnosti obávajú o ziskovosť finančných domov, čo zdôvodňujú prostredím nízkych sadzieb ako aj minimálnym hospodárskym rastom.

Obchodníci poukazujú aj na opatrné komentáre šéfky Fedu, Janet Yellenovej, ktorá pred Bankovým výborom amerického Senátu uviedla, že turbulencie na finančných trhoch môžu oddialiť ďalšie zvyšovanie úrokových sadzieb.

Yellenová tak naznačila, že úrokové sadzby zostanú aj naďalej nízko. A práve prostredie nízkych sadzieb je vodou na mlyn pre drahé kovy.

Kým cena zlata získava viac ako 5%, striebro sa obchoduje so ziskom takmer 4% na 15,88 dolárov za uncu.

 

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre