Má iba 30 rokov a so svojim 1,2 miliardovým fondom konkuruje veľkým rybám

Jeho miliardový fond má iba jedného jediného zamestnanca. Jeho samého.

Andrew Chanin sa však dokáže aj so svojou „one man“ spoločnosťou popasovať s obrami vo svojom priemysle. Jeho spoločnosť PureFunds prevádzkuje fond s názvom PureFunds ISE Cyber Security, ktorý k dnešku spravuje kapitál v objeme 1,2 miliardy dolárov.

Ide o ETF (na burze obchodovateľný fond), ktorý investuje do bezpečnosti v kybernetickom priestore. To znamená, že fond nakupuje akcie firiem zameraných na bezpečnosť v kybernetike ako Cisco Systems či Fortinel Inc.

Zaujímavý je aj ticker fondu – HACK. Fond sa mimoriadne rýchlo rozrastá a už dnes sa dá povedať, že patrí k najrýchlejšie rastúcim ETF v histórii.

Obstáť v tomto priemysle pritom nie je žiadna hračka. Na svete existuje viac ako 6500 ETF fondov, ktoré majú pod správou až 3 bilióny dolárov. Medzi najväčších hráčov patria spoločnosti ako Vanguard či fond BlackRock, ktorý má pod krídlami fondy iShares.

Chanin je priam unesený tým, ako rýchlo jeho fond „HACK“ napreduje. Samozrejme, nič neprišlo ľahko a aj on má za sebou viacero neúspešných pokusov. K prepadákom sa zaradili jeho fondy PureFunds ISE Diamond či PureFund ISE Mining Service ETF.

Všetko sa ale zmenilo, keď spoločnosti International Securities Exchange (ISE) navrhol vytvorenie kybernetického ETF a z ich spolupráce vyšiel spomínaný fond „HACK“.

Vzhľadom na výraznú popularitu fondu PureFunds ISE Cyber Security je zjavné, že Chanin je dnes stúpajúcou hviezdou na poli technologických fondov. Budeme ešte o ňom počuť?

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre