Nové výsledky. Pozrite sa, koľko zarobila Alibaba, Nokia či Facebook

Nachádzame sa uprostred výsledkovej sezóny, čo znamená, že firmy zverejňujú svoje kvartálne reporty za uplynulé tri mesiace. Poďme sa pozrieť, ako sa v uplynulom štvrťroku darilo Alibabe, fínskej Nokii a Facebooku.

Čínsky ecommerce gigant Alibaba si z uplynulého kvartála odniesla výrazný nárast tržieb o 40 % na 4,2 mld. dolárov. Napriek tomu zisk spoločnosti klesol o 28 % na 964 mil. dolárov, čo je odrazom vyšších investícií. Akcie Alibaba strácajú viac ako 5 %.

Výsledky za uplynulý kvartál zverejnila aj fínska spoločnosť Nokia, bývalá jednotka na trhu s mobilnými telefónmi. Tržby medziročne rástli o 9 % na 3,8 mld. eur a čistý zisk dosiahol 443 mil. eur, čo splnilo očakávania analytikov. Fínska spoločnosť okrem toho vyhlásila, že pre tento rok počíta s nárastom tržieb vo všetkých hlavných segmentoch, a to siete, mapy a technológie s patentmi.

Silné predaje zaznamenala aj spoločnosť Facebook, najväčšia sociálna sieť. Príjmy v 4. kvartáli 2014 posilnili o 49 % na 3,85 miliardy dolárov. Analytikov však sklamal vývoj nákladov, ktoré rástli o 87 %. Výdavky na vývoj a výskum sa viac než zdvojnásobili.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre