Twitter prisľúbil zlepšenie. Akcie vzrástli o 8 %

Druhá najväčšia sociálna sieť Twitter si uvedomila, že Wall Street ovládajú dve veci, a to chamtivosť a strach. Pohľad na akcie Twitteru nie je potešujúci, čo vedeniu spoločnosti signalizovalo, že je najvyšší čas s tým niečo robiť. A tak sa aj stalo. Po tom, čo včera šéf spoločnosti ohlásil ambiciózne plány, si akcie sociálnej siete (TWTR) pripísali 8 %-né zhodnotenie.

CEO spoločnosti Dick Costolo prisľúbil, že zlepší použiteľnosť tweetov prostredníctvom rôznych inovácií. Podľa Costola budú môcť byť čoskoro nahrávané a zdieľané aj videá. To ale nie je všetko. Investorom z Wall Street adresoval, že sa výrazne zjednoduší prístup nových užívateľov a zavedie sa tzv. instantná časová os (Instant Timeline), kde by boli publikované zaujímavé textové správy z rôznych kategórií, ako napr. šport, technológie atď..

Pripomeňme, že spoločnosť na konci októbra sklamala investorov, keď ohlásila ďalšiu vysokú stratu a len mierny nárast nových užívateľov. Práve počet užívateľov je pre spoločnosť dôležitým merítkom, keďže toto číslo hovorí, koľkým ľuďom môže byť prezentovaná reklama.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre