Slabý kvartál: Investori vypredávajú akcie McDonald’s a Coca Cola

Medzinárodné korporácie McDonald’s a Coca Cola dnes finančné trhy svojimi výsledkami neohúrili. Aj keď je pravdou, že zisk najväčšieho fastfoodového reťazca prekonal očakávania, predaje sa prepadli viac než sa predpokladalo.

Pod klesajúce tržby McDonald’s sa podpísalo viacero faktorov, či už lacnejšia konkurencia na americkom trhu, problémy v Rusku a Ukrajine alebo škandál s mäsom v Číne. Akcie McDonald’s oslabujú o 0,86 %.

Slabšie tri mesiace má za sebou aj Coca-Cola. Čistý zisk medziročne oslabil o 2,4 % na 2,1 mld. dolárov. Príjmy oslabili na 11,98 mld. dolárov, pričom pred rokom to bolo 12,03 mld. USD.

Akcionárov najviac zaskočila varovná prognóza – zisk na akciu (EPS) má v tomto ako aj budúcom roku minúť dlhodobý cieľ. Akcie Coca Cola aktuálne strácajú 5,70 %.

 

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre