10 vecí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Akcie Netflix dnes strácajú 20 %. Streamovacia služba avizovala, že v treťom kvartáli dosiahla 3,02 milióna nových registrovaných zákazníkov. V júli pritom Netflix počítal s prírastkom 3,69 milióna registrovaných užívateľov. Služba má po celom svete 53 miliónov klientov.

2. James Bullard, šéf regionálnej centrálnej banky v St. Louis vyzýva na pokračovanie v nákupoch dlhopisov. „Inflačné očakávania sa uberajú smerom späť“, uviedol v rozhovore pre Bloomberg News. Ako dodal, FED by mal prehodnotiť skoré ukončenie nákupu dlhopisov a pokračovať v nákupoch ďalej.

3. Berkshire Hathaway, investičný holding Warrena Buffetta vypredáva akcie Tesca. Spoločnosť informovala, že svoj podiel stlačila pod 3%, keď predala 245 mil. akcií tohto britského reťazca supermarketov.

4. V USA dnes bolo zverejnených viacero zaujímavých dát – priemyselná produkcia v septembri vzrástla o 1 %, čo prekonalo očakávania finančných trhov na úrovni 0,4 %. Výrazne sa navýšilo využitie kapacít, ktoré v septembri posilnilo o 0,6 percentuálneho bodu na 79,3 %.

5. Index Philadelphia Fed v októbri klesol o 1,8 bodu na 20,7 bodu. Ekonómovia počítali s poklesom až na 19,8 bodu. Index meria výrobnú aktivitu v regióne Philadelphia.

6. Teraz sa pozrime na americké žiadosti o dávky v nezamestnanosti. Tie v minulom týždni poklesli o 23 tisíc na 264 tisíc, čo je až 14-ročné minimum. Dáta naznačujú, že americký trh práce naberá na obrátkach.

7. Čistý zisk banky Goldman Sachs v treťom kvartáli dosiahol 2,24 miliardy dolárov, čo je medziročný nárast o takmer 50 %. Pre Goldmanov to bol najlepší kvartál za posledných 5 rokov.

8. Inflácia v eurozóne na 5-ročnom minime – v septembri medziročný rast cien v menovej únii spomalil na 0,3%, čo je najmenej od októbra 2009. Štatistici tak potvrdili pôvodný odhad.  V auguste miera inflácie predstavovala 0,4 percenta.

9. Burzy v Dubaji a Saudskej Arábii hlboko v červenom. Tamojšie akcie sa nevyhli globálnemu výpredaju akcií – hlavný akciový index Saudskej Arábie stratil 5 %.

10. Už dnes po uzatvorení búrz v USA svoje výsledky za tretí kvartál predstaví obor Google. Spoločnosť očakáva, že si pripíše ďaľší silný kvartál. Wall Street očakáva zisk na akciu vo výške 6,54 dolára.

[mc4wp_form]

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre