Wall Street začal so ziskami. Tu je všetko, čo potrebujete vedieť

Kým vo Veľkej Británii, Nemecku či Švajčiarsku sa neobchoduje z dôvodu veľkonočných sviatkov, Wall Street vstúpil do týždňa s miernymi ziskami.

Akciový index Dow Jones získava 0,16 % na 16 436 bodov. Investori sa tento týždeň opäť upriamili na kvartálne správy korporácií či na krízu na Ukrajine.

Spomedzi makroekonomických ukazovateľov bol dnes zverejnený predstihový indikátor inštitútu Conference Board. Jeho hodnota v marci posilnila o 0,8 %. Ekonómovia počítali s nárastom o 0,7 %.

Spomedzi jednotlivých amerických akcií sa dnes darí akciám farmaceutickej spoločnosti Pfizer, ktoré získavajú viac ako jedno percento. Ako informuje agentúra Reuters, Pfizer má záujem o britskú farmaceutickú firmu AstraZeneca, za ktorú najnovšie ponúkol 100 miliárd dolárov!

Až o 12 % rastú akcie spoločnosti AMD (Advanced Micro Devices). Akcie reagujú na kvartálne čísla zverejnené po uzavretí obchodovania vo štvrtok. Výsledky skončili nad očakávania analytikov, pričom optimistické sú aj vyhliadky spoločnosti do budúcna.

Naopak, o takmer 3 percentá klesajú akcie ťažobnej spoločnosti Barrick Gold. Dôvodom je skutočnosť, že rokovania o zlúčení dvoch najväčších zlatých baní – Barrick Gold a Newmont Mining stroskotali na drobných nezhodách.

xtb
Komentáre