Ázijské akcie v dobrej nálade. Tu je všetko, čo potrebujete vedieť!

Ázijské akcie si vo štvrtok pripísali slušné zisky, keď reagujú na optimistické čísla súvisiace s vývojom americkej ekonomiky. Investori z Ázie začínajú veriť, že najväčšia ekonomika sveta môže v budúcom roku zrýchliť svoj rast.

Počet žiadostí o dávku v nezamestnanosti USA bol nižší než sa očakávalo, čo signalizuje pokračujúce zotavenie tamojšieho trhu práce.

Potešil aj vývoj indexu spotrebiteľskej dôvery Univerzity Michigan, ktorý v novembri nečakane vzrástol z predošlých 73,2 bodu na 75,1 bodu. 65 ekonómov oslovených agentúrou Bloomberg pritom očakávali hodnotu 73,1 b..

O pozitívne prekvapenie sa postaral aj predstihový ukazovateľ výskumného inštitútu Conference Board, ktorého hodnota posilnila o 0,2 bodu.

Japonský akciový index Nikkei posilnili o 1,2 % na 15 631 bodov, juhokórejský KOPIX  si pridal 0,8 %. O takmer dve percentá sa zhodnotili akcie Honda Motor – proexportne orientovanú japonskú spoločnosť potešil oslabený kurz jenu voči doláru.

Na mesačné maximum vzrástli čínske akcie. Ako tvrdí Wu Kan z Dragon Life, sú to vyhliadky na reformy a stabilné ekonomické prostredie, ktoré investorov podnietili k nákupu čínskych akcií.

Akciové trhy v USA sú dnes zatvorené z dôvodu sviatku. V piatok sa uskutoční len skrátené obchodovanie.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre