Ziskový trapas značky Adidas!

Doslova v trápnej situácii sa tento rok ocitá najväčší výrobca športových potrieb v Európe, spoločnosť Adidas.

Po tom, čo sa táto spoločnosť nedávno hrdinsky búchala do hrude a pre rok 2013 predpovedala ambiciózny zisk, teraz orezáva svoju ziskovú prognózu a hovorí o problémoch.

Ako po novom táto nemecká firma uviedla, vzhľadom na problémy na ruskom trhu a pretrvávajúce kurzové zaťaženie sa jej tohtoročný zisk bude pohybovať v rozmedzí 820 až 850 miliónov EUR. Doteraz producent športových potrieb hovoril až o 890-920 miliónovom zisku.

Rusko je jedným z najväčších trhov Adidasu. Spoločnosť uvádza, že v súčasnosti tu naráža na krátkodobé prekážky súvisiace s prechodom do nového distribučného centra v blízkosti Moskvy. Všetky tieto efekty by mali vyjsť na povrch v treťom kvartáli, o ktorom bude firma hovoriť 7. novembra pri prezentácii výsledkov.

Najväčšia nemecká banka Deutsche Bank očakáva, že Adidas za tretí štvrťrok ohlási pokles tržieb o tri percentá, predovšetkým preto, že rovnaké obdobie minulého roka nastavilo latku vysoko, keďže vtedy spoločnosť profitovala z Olympijských hier či futbalového šampionátu.

Akcie spoločnosti Adidas dnes strácajú viac ako 4 percentá!

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre