PayPal chystá vesmírny platobný systém!

Nadpis príspevku sa vám možno zdá ako ten najväčší sci-fi výmysel, avšak nie je to tak.

Rozšírený platobný nástroj PayPal, ktorý patrí pod spoločnosť eBay, nechce nič premeškať a s predstihom chce pokryť platby za tovar vo vesmíre.

Projekt medziplanetárnych platieb so sebou prináša množstvo otázok – aká bude predvolená mena? Kto bude poskytovať zákaznícku podporu? “V súčasnosti vám nemôžeme poskytnúť všetky odpovede, ale je jasné, že hotovosť nepripadá do úvahy, keďže pôjde o vesmír”, uviedol pre CNN riaditeľ PayPalu David Marcus.

Ako Marcus dodal, jeho firma cíti, že práve teraz je ten správny čas.Nie o rok, keď sa už vesmírna turistika bude rozbiehať”, hovorí riaditeľ PayPalu.

PayPal v tejto veci už spolupracuje s dvomi poprednými organizáciami, a to inštitútom SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) a organizáciou Space Tourism Society (STS). Nezisková organizácia STS bola založená v roku 1996 a jej účelom je nasmerovať ľudí, aby budovali skutočne hodnotné produkty, ktoré je možné použiť vo vesmírnom priestore.

David Marcus – šéf Paypalu

Čo je PayPal? Ide o akúsi internetovú peňaženku, ktorá sa ako dôveryhodný tretí subjekt stará o uskutočňovanie transakcií v on-line priestore.

PayPal systém umožňuje posielať peniaze medzi inými PayPal účtami, na ktoré je napojený napríklad bankový účet.

Užívateľ tohto systému tak ušetrí na poplatkoch, ktoré mu vznikajú pri cezhraničných prevodoch peňazí prostredníctvom banky. Okrem toho sa klient nemusí obávať ne-anonymných platieb cez debetné či kreditné karty.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

len nech nám to neheknú mimozemšťania a neprevedú si na účty naše peniaze :-D