McDonald´s priznal pravdu o svojich šalátoch

Skalní návštevníci McDonald´s už isto vedia, že to nie sú len burgery, zákusky a kávičky, ktoré si v americkom fast-foodovom reťazci môžu vychutnať. Dostupné sú tiež zdravé šaláty, ktoré by na McDonald´s (pre svoju nálepku nezdravého stravovacieho zariadenia) povedal len málokto.

Generálny riaditeľ spoločnosti Don Thompson ale tento týždeň vyšiel s pravdou von, keď pripustil, že o McDonald´s šaláty nie je veľký záujem. Na celkových predajoch amerických reštaurácií, ktorých je viac ako 14 tisíc, tržby zo šalátov tvoria len 2 – 3 percentá. Marketingová podpora tak ukázala, že “Mekáč” bude ľudom darmo natískať, aby si miesto doterajších kalorických potravín kúpili radšej šalát.

Na zdravšiu stravu sa pomaly orientuje aj konkurenčný fast-foodový reťazec Burger King, ktorý začal predávať morčacie a vegetariánske burgery.

McDonald´s, ktorý je najväčším svetovým reťazcom rýchleho občerstvenia sa snaží oprášiť svoju doterajšiu ponuku jedál, nakoľko minulý rok nedokázal predstaviť dostatok nových produktov.

David Palmer, analytik UBS tento týždeň zhoršil svoje prognózy celoročného zisku spoločnosti McDonald´s, pričom ako dôvody uvádza mierne horšie  spotrebiteľské prostredie v Európe a nepriaznivý vývoj menových kurzov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre