Warren Buffett kupuje veľkú energetickú spoločnosť

Warren Buffett opäť nakupuje. Tentokrát jeho investičný holding Berkshire Hathaway ponúkol 5,6 miliardy dolárov za energetickú spoločnosť NV Energy Inc.

Predstavenstvá oboch spoločností už s obchodom súhlasili. Vrátane dlhov sa hodnota obchoduje odhaduje na 10,1 miliardy dolárov.

Ponuku predložila spoločnosť MidAmerican, ktorá je dcérou Buffettovho holdingu Berkshire Hathaway. Akcionári NV Energy by mali dostať 23,75 USD za akciu, čo je o  23 % viac, než stredajšia uzatváracia cena na úrovni 19,28 dolárov.

NV Energy zásobuje viac ako 2 milióny zákazníkov v štáte Nevada dodávkami elektriny a zemného plynu a má tiež bohaté skúsenosti v oblasti obnoviteľných zdrojov, solárnej a veternej energie. “Spojením síl so spoločnosťou Midamerican zlepšíme svoj prístup k prevádzkovým ako aj finančným zdrojom”, uviedol generálny riaditeľ spoločnosti NV Energy, Michael Yackira.

“Je to skvelý ťah pre Berkshire a teší nás, že dlhodobé investície smerujú do Nevadskej ekonomiky”, uviedol vo vyhlásení predseda Berkshire Hathaway Warren Buffett.

Holding Berkshire, ktorý Buffett ovláda, vlastní viac ako 80 dcérskych spoločností, ktoré pôsobia v oblasti nábytku, módy či šperkov. Energetická spoločnosť MidAmerican má po celom svete viac ako 7 miliónov zákazníkov. Po prevzatí spoločnosti NV Energy bude mať hodnotu 66 miliárd dolárov.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Pekne rozkladá svoje portfólio..opäť investícia na ktorej jednoducho nemôže stratiť