5 najziskovejších videohier všetkých čias

Aj keď sa odvetvie klasických videohier čoraz viac nachádza pod tlakom free on-line hier, stále majú niečo do seba! O tom, že boli a zrejme ešte stále sú pre fanúšikov virtuálneho sveta príťažlivé, svedčia nasledujúce čísla.

5. Po tom, čo na na trh prišlo Nintendo Wii, sa táto konzola začala objavovať v mnohých domácnostiach. Jej hrateľnosť si odskúšali nie len deti, ale aj ich rodičia.

Každý, kto si obstaral hraciu konzolu Wii, k nej dostal sadu deviatich Wii hier, nazývanú Wii Play. Aj keď  hry Wii Play boli súčasťou balenia, bolo ich možné obstarať aj zvlášť Aj napriek nevýrazným recenziám  bolo z hier Wii Play celosvetovo predaných 26 miliónov kópii, čím zarobili 1,25 mld. dolárov.

4. Na štvrtom mieste najziskovejších hier sa nachádza hra z roku 2008 – Grand Theft Auto 4. Náklady na jej vývoj údajne dosiahli až 100 miliónov dolárov. Ale oplatilo sa, pretože tento  dlhoočakávaný herný kúsok, za ktorým stojí spoločnosť Rockstar, zarobil 1,35 miliardy dolárov.

Call of Duty – Black Ops II

3. Určite každý z nás si pamätá na večného hrdinu videohier Super Maria. Aj keď sa tradičný Super Mario do päťky najziskovejších hier nedostal, prebojoval sa sem Mario na kolesách, tzv. Mario Kart.

Jeho odroda z roku 2008, ktorá bola vyvinutá pre hernú konzolu Wii, zarobila 1,4 miliardy dolárov. Z tejto hry sa predalo 28 miliónov kópií a dosiahla najvyššie tržby zo všetkých nintendo hier.

2. Vicemajstrom najviac rentabilných videohier je Call of Duty Black Ops, za ktorou stojí spoločnosť Activision Blizzard Inc. Táto hra svojim vývojárom priniesla zárobky vo výške 1,5 mld. dolárov. Verzia Call of Dutty Black Ops 2 bola dokonca najpredávanejšou hrou minulého roka .

Celkovo hry Call of Duty vygenerovali viac peňazí, než filmová séria Star Wars a Harry Potter dokopy.

1. Predalo sa z nej už viac ako 15 miliónov kópií  a ku minulému roku sa z tejto hry celosvetovo vyťažilo 10 miliárd dolárov. Hovoríme o hre World of Warchraft, ktorá má bohatú fanúšikovskú základňu po celom svete.

Táto multiplayer hra umožňuje miliónom platiacich užívateľov po celom svete vychutnávanie si virtuálneho sveta. Ich lojalitu k tejto hre pociťujú aj zisky, ktoré sú v porovnaní s ostatnými hrami naozaj o veľký krok (aj dva) vpred!

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre