5 TOP udalostí štvrtka!

1. Najväčšiu sociálnu sieť Facebook čaká zmena vzhľadu, ktorá sa bude týkať hlavne zobrazovania noviniek. „Budeme ponúkať tie najlepšie personalizované novinky na svete“, uviedol vo štvrtok zakladateľ Facebooku, Mark Zuckerberg (na snímke).

Nový vzhľad má priniesť viacero spôsobov, ako filtrovať informácie, ktoré bude po novom možné kategorizovať aj podľa tém (šport, hudba atď..). Nový dizajn má byť podobný tomu, ktorý aktuálne beží na aplikáciách v mobilných zariadeniach.

2. Aj vo štvrtkovom obchodovaní si akciový index Dow Jones pripísal zisky a vyšplhal sa tak na ďalšie historické maximum. O dobrú náladu sa postaral vývoj amerických žiadostí o dávku v nezamestnanosti, ktoré minulý týždeň poklesli o 7 tisíc na 340 tisíc. Ekonómovia pritom počítali s ich nárastom na 355 tisíc. Hodnota z týždňa predtým bola revidovaná nahor o 3 tisícky. Benchmark Dow Jones vo štvrtok vzrástol o 0,23 % na 14 329 bodov.

Time magazín (Photo by Tony Fischer Photography)

3. Mediálna skupina Time Warner informovala, že z jej vydavateľskej divízie, pod ktorú patrí aj známy časopis Time, vznikne samostatná spoločnosť Time Inc. Ako uviedol CEO skupiny, Jeff Bewkes, skupina sa zameria čisto len na televíziu a film. Nová spoločnosť, ktorá vydáva aj časopis People, bude od mediálnej skupiny nezávislá a jej akcie budú obchodované na burze.

4. „Riziko, že sa turbulencie v jednotlivých krajinách eurozóny prenesú na celú menovú úniu, je výrazne nižšie“, uviedol vo štvrtok predseda Európskej centrálnej banky, Mario Draghi. Ako Draghi ďalej vyhlásil, na finančné trhy eurozóny sa opäť vracia dôvera, avšak vlády musia aj naďalej pokračovať v reformách. ECB vo štvrtok ponechala hlavnú referenčnú sadzbu na úrovni 0,75 %, kde sa nachádza od júla 2012.

5. Centrálna banka Spojených štátov (FED) prehlásila, že 18 najväčších amerických bánk je v najlepšej kondícii od krízového roku 2008. Vyplýva to z výsledkov tzv. záťažových testov, ktoré FED publikoval vo štvrtok. V porovnaní s minulým rokom tieto finančné domy držia menej zlých úverov, čomu pomohla silnejšia ekonomika.

Chceš dostávať súhrn dňa na e-mail? Prihlás sa!

Foto: wikmedia

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre