Buffett má strach. Pozrite sa z čoho!

Hviezdny investor Warren Buffett tvrdí, že každý finančník na svete už sa už pripravuje na to, že americká centrálna banka, ktorej úlohu v USA plní Federálny rezervný systém (FED), zmení kurz svojej politiky.

V rozhovore pre CNBC uviedol, že ho znepokojuje, ako finančné trhy zareagujú na rozhodnutie FEDu predávať aktíva a výrazne tým zmieniť uvoľnenú menovú politiku.

Ako veštec z Omahy tvrdí, na svete existuje množstvo ľudí, ktorí budú chcieť pri viacerých aktívách vyťažiť z toho, že FED začne „cúvať“.

„Nemyslím si, že v súčasnosti sa dá predvídať, čo sa stane ak sa stane”, povedal Buffett. V súčasnosti FED každý mesiac nakupuje štátne dlhopisy v objeme 45 miliárd dolárov a hypotekárne cenné papiere v objeme 40 miliárd $.

Vo všeobecnosti však chváli predsedu FEDu, Bena Bernankeho, ktorého označil za perfektného šéfa americkej centrálnej banky. Taktiež chápe, že FED pristúpil k masívnemu nákupu aktív, čo má ekonomiku podnietiť k hospodárskemu rastu. V súčasnosti je ale viacero členov menového výboru FOMC za to, aby centrálna banka zmiernila svoju expanzívnu menovú politiku.

Foto: YouTube

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre