Výrobok, ktorý môže byť pre spoločnosť Apple rozhodujúci!

Banka Morgan Stanley vo svojom komentári uviedla, že lacná verzia smartfónu iPhone (iPhone mini) môže byť pre technologickú spoločnosť Apple rozhodujúca.

Výrobok, ktorý je dnes mnohými pozorovateľmi trhu považovaný za nepravdepodobný, by (ako píše Morgan Stanley) Američanom v Číne priniesol až trojnásobný potenciál! Lacná verzia smartfónu by popri súčasných 10 % užívateľov, ktorí využívajú iPhone 5, pomohla získať ďalších 20 % užívateľov.

Cena takéhoto zariadenia by sa mohla pohybovať na úrovni 2000 juanov (330 USD), čo by znamenalo, že produkt by sa vyrovnal tamojším špičkovým výrobkom.

Napriek tomu pre čínskeho spotrebiteľa predstavuje aj 2000 juanov množstvo peňazí, preto najzaujímavejší trh je pod 1000 juanov. Komentár napriek tomu upozorňuje, že lacný produkt by znamenal obmedzenie priestoru pre celkové cenové rozpätie, ktoré ako vieme je pri Apple naozaj široké!

Foto: marcopako

Možno by vás zaujímalo: Pozrite sa cez knihu Apple zvnútra na najhlavnejšie prvky v organizačnej štruktúre, obchodných stratégiách, výrobe, produktovom manažmente či dizajne, ktorými sa Apple výrazne odlišuje od zvyšku korporátneho sveta.

Kniha Apple zvnútra ponúka čitateľovi jedinečný pohľad na dianie v kalifornskom Cupertine a dokáže inšpirovať podnikateľov, vývojárov, manažérov, analytikov, predajcov, ale aj bežných nadšencov nových technológií.

Apple zvnútra
15,60

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre