Facebook smartfón: Bude či nebude?

V lete minulého roka sa v amerických médiách objavili informácie, že spoločnosť Facebook plánuje na trh uviesť vlastný smartfón.

Mark Zuckerberg v Paríži (Photo by Ludovic Toinel – flickr.com)

New York Times v tom čase písal, že Facebook už prijal niekoľko bývalých zamestnancov spoločnosti Apple, ktorí by mali stáť pri zrode facebook-smartfónu.

Jeden z bývalých pracovníkov Apple navyše potvrdil, že Mark Zuckerberg, zakladateľ Facebooku sa zaujíma o vývoj vlastného telefónu, keďže si žiadal niekoľko technických informácií.

Špekulácie silneli. Dokonca sa povrávalo, že Facebook na vývoji vlastného telefónu spolupracuje s taiwanskou spoločnosťou HTC. Doteraz sa však nič nepotvrdilo!

Včera, keď Mark Zuckerberg pred investormi prezentoval hospodárske výsledky Facebooku za 4. kvartál, uviedol, že ani jedna z týchto špekulácií nie je pravdivá. „Nebudeme budovať vlastný telefón, nie je to pre nás tá správna stratégia. Zoberme si, že by sa nám podarilo predať 10 miliónov takýchto smartfónov. To je len jedno percento všetkých našich užívateľov”, povedal mladý podnikateľ.

Facebook v štvrtom kvartáli zarobil 65 miliónov dolárov. Príjmy z reklamy rástli o 41 % na 1,66 mld. dolárov. Na konci minulého roka bolo na Facebooku evidovaných 1,06 miliardy užívateľov, čo je medziročný nárast užívateľskej základe o 25 %.

Foto: Ludovic Toinel

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre