Toto sú 3 najlepšie Dow Jones akcie uplynulého týždňa

Uplynulý týždeň bol pre finančné trhy výnimočný tým, že začala výsledková sezóna, takže firmy pomaly ale isto vykladajú na stôl svoje hospodárske výsledky za posledný kvartál či celý rok.

Už tradične ako prvá s hospodárskymi číslami prišla spoločnosť Alcoa, ktorej výsledky prekonali očakávania a podnietili optimizmus na trhu. Hlavný americký akciový index Dow Jones tento týždeň vzrástol o 0,40 %. Teraz vám predstavíme 3 akcie z tohto benchmarku, ktorým sa uplynulý týždeň darilo najviac!

1. Najspokojnejšie za posledných 5 obchodných dní môžu byť akcie spoločnosť Hewlett-Packard (HP), ktoré sa počas tejto doby zhodnotili o pekných 6,7 %. Podľa najnovších dát je spoločnosť HP aj naďalej kráľom trhu s osobnými počítačmi, ktorý však čoraz viac začína pociťovať ochladenie. Očakáva sa, že stratégiu firmy zmení nová úspešná riaditeľka Meg Whitman.

2. Z technologického sektora pochádza aj druhá najvýkonnejšia Dow Jones akcia tohto týždňa, ktorou je Intel. Akcie Intelu sa zhodnotili o 4 percentá. Akcie zrejme potešila správa, že Lenovo bude predávať smartfóny založené na čipoch od Intelu!

3. Trojku najväčších víťazov tohto týždňa završujú akcie farmaceutickej spoločnosti Merck, ktoré sa zhodnotili o 3 percentá. Spoločnosť dáva čoraz viac na známosť liek Tredaptive, ktorý sa má postarať o dobrú hladinu cholesterolu. Liek by mal vygenerovať tržby v objeme cca 20 miliónov dolárov.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre